Bengt “Böbben” Olofson har ägt restaurangen från 2002. I mer än 20 år har han serverat pannbiffar till karlstadsborna, även en och annan hund har fått njuta av de goda biffarna. Bengt lagar mat med filosofin att det ska vara enkelt och gott. Mat som en känner igen från sina mor- och farföräldrar. När klassikern gräddstuvad lever står på menyn ringlar sig kön utanför dörren vid öppning.

Bengt är uppvuxen i Deje och har alltid haft ett intresse och en fallenhet för matlagning. I Karlstad är han känd bland krögarna då han haft en kvarterskrog och pizzeria på Norrstrand. Han var även en av grundarna till Restaurang Pråmen, sedermera Restaurang Båten. Som svetsutbildad och visionär fick han pråmen genom Klarälven och på plats mitt emot teatern, där byggde han själva överbyggnaden som blev restaurangen Pråmen och en av Karlstads mest omdiskuterade restaurang innan den sjönk tragiskt år 2019.

Med Roffes skapade han en husmanskostsvärm i Karlstad på 2010 -talet med flera filialer runt om i staden. Numera har han trappat ner farten och nöjer sig med den lilla restaurangen på Vikengatan. Här kan man sitta och äta i en social miljö eller hämta en matlåda att ta med.

Bengt har även ett stort intresse för sport. Då är det Karlstad och Värmland som gäller. Allt från hockey i Färjestad till fotboll i Degerfors. Varje år ordnad Bengt events som blandar sportupplevelser med pannbiff alá Roffes. Se mer under ‘Event’.

När Bengt inte jobbar så reser han gärna till varmare breddgrader, Brasilien är en favorit. Han åker även runt på Klarälven och i Vänern med vad som han själv uttrycker det som “Karlstads finaste träbåt”. En fin motorbåt i mahogny som blänker i sola när den ligger förtöjd i inre hamn.

Han har en dotter som bor i Degerfors och som hjälpt honom med den här hemsidan. Han kan mycket Bengt Olofsson, men inte it.

Text av: Anna Stööd Olovsson